Frilufts- och Seglarläger – för dig som vill komma tillbaka igen!

Frilufts- och Seglarläger riktar sig till 10-13 åringar och betyder i allmänhet en mängd saker, till exempel fin natur – rent (och kallt) vatten – god mat – nya kamrater – snälla och duktiga ledare – fin stämning – äventyr.

Tidigt den första dagen är det samling i Strömsviken på Singö. Dit har du förmodligen åkt buss från Stockholm eller fått skjuts med ”egen” bil. Från Singö går färden vidare med Vässarös transportbåt och efter ca 20 minuter landstiger vi på Vässarö.

På någon av ängarna slår vi läger – tält finns på Vässarö. De flesta måltiderna serveras i matsalen men ibland lagar vi själva maten över öppen eld. Maten på Vässarö är god och passar både ung och gammal.

Segling

Segling upptar en stor del av lägrets programtid. Det finns både jollar och större patrullbåtar för segelträning i den skyddade viken vid Fladan på öns östra sida. Givetvis finns följebåtar som garanterar säkerheten. Simkunnighet 200 meter är ett krav.

Naturspår och hantverk

Andra aktiviteter är de naturspår, orienterings- och hinderbanor som finns på ön. Längs Trapperspåret tar man sig klättrande, per repbro, per linbana och vandrande över berg och raviner, genom skog och över vatten. Hantverk och hajk finns också i programmet.

Vill du läsa mer om FS-läger eller skicka in en intresseanmälan klicka här